Spanien med husvagn

Går det att semestra i Spanien med husvagn? Hur fungerar det att köra till Spanien med en husvagn? Var får man parkera och vilken försäkring behövs? Allt det och mycket mer kommer vi att kolla på idag. Vi ska nämligen gå igenom allt som du behöver veta för att semestra i Spanien med husvagn.

Köra till Spanien med husvagn

Det första som vi måste kolla på är hur du kommer till Spanien med din husvagn. Dem flesta som kör till Spanien tar vägen genom Danmark, Tyskland och Frankrike. Det går också att ta en färja direkt från Sverige till Tyskland för att spara lite tid. Oavsett vilken väg du tar kommer du att få en häftig resa genom europa på vägen ner mot Spanien. Kanske blir resan dit den bästa delen av semestern?

Försäkring för din husvagn

Spanien är en del av EU och så länge du inte planerar att lämna EU ska det generellt sätt inte vara något konstigt med försäkringen. Du kan teckna en vanlig halv- eller hel försäkring i Sverige och den ska täcka husvagnen i hela EU. Vi rekommenderar dock att du kontrollerar detta innan du tecknar en försäkring. Det bästa du kan göra är att jämföra olika företag som erbjuder försäkring för husvagnar och se vilket som passar bäst för just dig.

Var får du campa med din husvagn?

I Sverige har vi allemansrätt, något som inte finns i Spanien. Därför brukar vi rekommendera att du ställer upp din husvagn på en camping. Då kan du känna dig helt trygg i att du inte bryter mot några lagar och att ingen blir sur på dig. Vi ska dock inte säga att det är omöjligt att fricampa i Spanien. Om du ser till att parkera din husvagn lagligt har du också rätt att sova i den. Det viktiga är just att du parkerar lagligt och att du inte stör någon genom att plocka fram utemöbler och grillen.