Spanien är ett fantastiskt land med så mycket saker att uppleva. Hit flockas människor varje år för att besöka den populära staden Barcelona och shoppa eller för att ligga på stranden, sola och äta gott på någon av de fantastiska öarna. Spanien har alltid varit ett resmål som har lockat till sig människor och det är egentligen inte så svårt att förstå varför. Landet kan med fördel besökas året om för den som vill lapa lite sol under de mörka vinterhalvåret som Sverige har.

Om man nu har bestämt sig för att resa till Spanien, vilka platser ska man då besöka? Det finns ju trots allt så många som har otroligt bra recensioner från tidigare resenärer. Att veta vart i Spanien man bör eller vill åka kan vara knepigt och mycket beror på vad man vill ha ut från sin resa. Ska man t.ex. resa med små barn kan det vara lägligt att välja en mer familjeorienterad plats där det finns mycket aktiviteter och långgrunda stränder, medan den som letar efter partyliv kanske bör satsa på något annat.

Vi vill att din resa till Spanien ska bli så lyckad som möjligt och har därför tagit fram 10 stycken destinationer som är riktigt bra. För att åtminstone en destination ska kunna passa alla har vi valt att vara så varierande som möjligt. Beroende på vart i landet du åker kan priserna variera väldigt mycket, inte bara på plats utan även när det kommer till flygbiljetter och boende. Många föredrar hotell a la charterresa, men du kan också se Interhomes andra resor i Spanien för att få tillgång till ett semesterhus eller en semesterlägenhet med precis samma höga standard.

Nerja – Costa del sol

På Costa del sol hittar du det fantastiska Nerja som varit mycket omtalat och ett populärt resmål för många människor. Här är det kanske främst det fina landskapet som lockar till sig turister, men även de enorma droppstensgrottorna har gjort stor succé. Bland exotiska blommor av alla dess slag breder trevliga restauranger och caféer ut sig och det bästa är att priserna är låga om man jämför med många andra platser i landet.

Sevilla

Spanien bjuder på väldigt mycket kultur och den finns en lång historia bakom landet. Vill du se till att du får ta del av det absolut yttersta kan du besöka den mycket vackra och fridfulla staden Sevilla. Staden fick till med vara med på Lonely Planets lista över de 10 mest fantastiska städerna att besöka i hela världen och under år 2018 så hamnade Sevilla till och med på plats nummer 1.

San Sebastian

Restauranger finns det gott om i Spanien, men vill man besöka det absolut bästa restaurangerna och matplasterna i hela Spanien är det staden San Sebastian som gäller. Det finns ingen annan stad eller plats i Spanien som har så många Michelinrestauranger på ett och samma ställe, vilket säger en hel del. Här kan du dessutom ta plats uppe på surfingbrädan och testa på vågorna från Atlanten eller varför inte besöka några av de kulturplatser som så fint har bevarats.

Girona

Många tror att det är Barcelona som gäller när man ska besöka Spanien, men cirka 10 mil från staden kan man hitta en mycket vackrare plats, nämligen Girona. Hit kommer både turister och invånare för att testa på restaurangerna Els Brancs och Les Magnolies och för inte allt för länge sedan blev tilldelade Michelinstjärnor.

Barcelona

Naturligtvis är Barcelona fortfarande en mycket fin och populär stad att besöka. Hit dras människor som vill kunna kombinera storstadslivet med strand och bad och som vill kunna njuta av bra shopping. Orsaken till att Barcelona inte hamnat högre upp på listan är på grund av att turismen börjar bli allt för omfattande och förstör lita av stadens charm.

Malaga

Under många år har Malaga setts som en stad dit yngre personer åker för att festa, men under de senaste åren har staden fått sig en riktig upprustning. Här hittar man nu shoppingcenter med välkända butiker, boulevarder att promenera på och en mycket vacker marina. Naturligtvis finns nattklubbslivet fortfarande kvar, men är nu mer mixat med restauranger, butiker och vacker natur.

Marbella

Marbella har alltid haft lite av en mer exklusiv klang över sig och denna gamla glamourdrottning visar fortfarande att hon står. Här är priserna lite dyrare än på ställen som t.ex. Palma eller Nerja, vilket är den stad som hamnade på första plats på denna lista. De högre priserna gäller främst när det kommer till mat och dryck på restauranger samt när det kommer till boende, men den vackra utsikten över Puerto banus, en hamn, gör de högre priserna värda varenda krona.

Alicante

Ett vackert och väldigt prisvärt alternativ är Alicante och området runt omkring staden. Denna plats präglas av barnfamiljer så väl som unga par och pensionärer, som vill njuta av sol, bad och vackra stränder. Flyg hittar man riktigt billigt och boenden likaså.

Cadiz

Om det är något ställe som du ska besöka i hela världen är det helt klart Cadiz i Spanien, åtminstone om man ska lyssna på New York Times. Tidningen hade nämligen tagit med staden på sin lista över 52 ställen som alla bör besöka under det nya året.

Cordoba

Några av Spaniens absolut bästa tapas får du i staden Cordoba och här kan du också få se väldigt mycket av landets historia och kultur. Bland annat hittar du historiska kvarter utan dess like och palats som bara måste ses med egna ögon.